Ingrediënten: voor 4 personen

250 gram aardappels

2 uien

50 gram ongezouten roomboter

700 gram winterpeen

3 tenen knoflook

2 groente bouillontabletten

2 theelepels suiker

1 liter kraanwater (heet)

6 takjes koriander

40 gram croutons of geroosterd brood

Bereiden:

Schil de aardappels en snijd in stukjes. Snij de uien fijn.

Verhit de boter in de pan. En fruit de uien in 5 minuten.

Snijd ondertussen de wortels in stukken. Voeg toe aan de uien en bak 3 minuten mee. Snijd de knoflook fijn, en voeg toe en bak 2 minuten mee. Voeg de aardappels, bouillonblokjes, suiker en heet water toe. En roer af en toe door. Laat de soep ongeveer 35 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper. Risp de blaadjes van de koriander en strooi ze over de soep. Soep serveren met de croutons of geroosterd brood.

Je kunt ook zelf knoflookboter erbij maken.

1/2 pakje roomboter, 2 teentjes knoflook. Laat de boter zacht worden. Pers de knoflook erboven uit. Goed mengen. Wat zeezout erdoor. Heerlijk!!

recepten wortelsoep
Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin