Voor 8 porties:

Ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie

2 uien fijngehakt

4 teentjes knoflook

bundel boerenkool fijn gesneden

2 liter water

3 groentenbouillontabletten

1 blik tomatenblokjes

6 aardappels geschild in blokjes

2 blikjes cannelinibonen Bonduelle (400 gram) uitgelekt

1 eetlepel italiaanse kruiden

2 eetlepels gedroogde peterselie, of vers

zout en peper naar smaak.

Bereiden:

In pan de olijfolie warm maken en hierin de uien en knoflook zacht bakken. Boerenkool fijn gesneden erbij voegen en ongeveer 2-3 minuten mee slap laten koken. Water, groentebouillontabletten, tomatenblokjes, aardappelen, bonen, Italiaanse kruiden en peterselie toevoegen. Laat de soep op middenhoog vuur 35 minuten sudderen totdat de aardappelen gaar zijn. Eventueel op smaak brengen met peper en zout.

 

Heerlijke soep met eigen gebakken brood en eigengemaakte kruidenboter.

Smakelijk eten!

 

 

Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin