Ovenschotel met boerenkool en pasta
400 belegen geraspte kaas*
500 gesneden boerenkool
200 gram blanke rozijnen
1 bakje magere kwark (225 gram)
2 ui
1 el boter
2-3 tl komijnzaadjes, vers malen
peper zout azijn
ca 400 gram pasta (Penne)
Boerenkool en rozijnen met wat water aan de kook brengen en in ca 5 minuten de boerenkool laten slinken, af en toe omscheppen. Laten uitlekken,
Ui fruiten in de boter en door de boerenkool scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en azijn.
Ongeveer 300 gr van de kaas door de kwark roeren, komijn toevoegen
Pasta beetgaar koken.
Een ovenschotel met boter invetten, achtereen volgens erin scheppen: de helft van de pasta, de helft van de boerenkool, de helft van het kaaskwark mengsel. Herhalen. Rest van de kaas erover strooien.
Oven voorverwarmen op 200 C, in  ± 25 minuten goudbruin bakken.
*je kan ook komijnenkaas nemen, dan hoef je zelf geen komijn meer toe te voegen. Ik vind zelf versgemalen komijn veel smaakvoller.
Groetjes van Monique
Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin