Recept voor 6 rode bietenburgers

Ingrediënten:

500 gram rode bieten

200 gram zachte geitenkaas

150 gram havermeel

3 teentjes knoflook

1 ei

1 rode ui

1,5 theelepel rozemarijn

zout, peper

bakpapier

Bereiden:

Schil de bieten, en rasp ze fijn. Als je een keukenmachine hebt met een rasp gaat dit een stuk makkelijker.

Meng de zachte geitenkaas, rozemarijn, ui, zout, peper en het ei met de bieten. Voeg het havermeel erbij. Goed mengen. Dan maak je hier hamburgers van.

Leg de hamburgers op een klein velletje bakpapier, deze moet je van te voren op maat geknipt klaar hebben liggen. Dan leg je de hamburgers in de vriezer, een half uurtje. Dan kun je ze makkelijker bakken omdat ze dan compact zijn. Je kunt ze ook makkelijk invriezen.

Ingrediënten voor de yoghurtsaus

200 gram Griekse yoghurt

2 teentjes knoflook

1 theelepel olijfolie

1 theelepel thijm

zout en peper

Bereiden:

Vermeng alle ingrediënten in een kom.

Serveer dit met een broodje en beleg dit met een rode ui in ringen, sla en de rode bietenburger met de yoghurt dressing.

 

Smakelijk eten!!!

 

 

 

Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin