Ingrediënten voor 4 personen:
300 gram krieltjes
1/2 Bloemkool
pond prei
2x winterpeen
1 x Pastinaak
200 gram Sjalotten
3 tomaten
250 gram kastanjechampignons
1 Zoete aardappels
Peterselie bos
Olijfolie
Peper en zout
Geplette Korianderzaad
Vega bouillon 400 ml
150 gram oude kaas geraspt
Dikke room
mascarpone
Gomasio ( 5% zeezout en 95 sesamzaadjes) Zelf maken
LEES HET RECEPT EERST GOED DOOR!!
Bereiden:
Schrob de krieltjes goed schoon en droog ze af
Verwarm in de gietijzeren ketel de olie, rooster hierin het geplette korianderzaad. Dit kan ook in een slowcooker bereid worden!
Bak hierin de krieltjes enkele minuten aan.
Pel de sjalotten en roer deze door de aardappeltjes. Laat alles zonder te roeren een paar minuten garen. Voeg de grof gesneden winterpeen, pastinaak en bloemkool toe, bestrooi het geheel met peper en zout en giet nu zoveel bouillon op dat alles net onder staat. Breng het tegen de kook aan. Dus niet koken!!! Strooi de gesnipperde champignons en de gesneden prei en tomaten erover en laat dit een uur pruttelen. Snij de peterselie grof en schep deze voorzichtig erdoor dit kan op ongeveer 30 minuten voor het eind.
- Maak dikke room:
Klop de slagroom lobbig en meng de mascarpone erdoor. Totdat deze mooi lobbig is. Dit serveer je bij het gerecht.
Serveer met geraspte kaas, dikke room en gomasio.
Smakelijk genieten!!