Ingrediënten:

500 gram pompoenblokjes

250 gram volkoren tarwemeel

125 gram rozijnen

3 eieren

1 theelepel kaneel

1 theelepel speculaaskruiden

1 eetlepel bakpoeder

2 theelepels vanille aroma

100 gram roomkaas

50 ml franse kwark

1 eetlepel honing

20 gram pecannoten of walnoten of een noot die je lekker vind.

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Kook de pompoenblokjes in 10 minuten zacht en gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen

Meng het meel,bakpoeder, kaneel en kruiden goed door elkaar.

Mix de pompoen met de eieren, rozijnen en 1 theelepel vanille tot een glad mengsel

Roer het meelmengsel door het pompoenmengsel en giet deze samenstelling in een bak of taartvorm met bakpapier en strijk dit glad.

Bak de pompoencake/taart in 40 minuten gaar. Laat het vervolgens in de oven afkoelen.

Laatste stap:

Mix voor de topping de roomkaas, kwark, honing en vanille in een kom. Als de cake is afgekoeld kan je de topping over de cake smeren.

Hak de noten die je lekker vind fijn en strooi deze over de cake.

Smakelijk!!

 

 

Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin