Ingrediënten:

4 personen:

2 koolrabi’s

80 gram ongebrande walnoten

350 gram geitenkaas

1/2 theelepel gedroogde rozemarijn

40 gram ongezouten boter

2 appels

2 eetlepels witte bastard suiker

4 takjes rozemarijn

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 190 graden

Schil de koolrabi en snijd ze elk in 6 gelijke plakken.

Kook de koolrabi 7 minuten met eventueel zout. Giet af en laat ze afkoelen.

Hak de walnoten grof, Brokkel de geitenkaas boven een kom en meng met de boter, rozemarijn en walnoten. Breng op smaak met peper met zout. Verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appels in 10 dunne plakken.

Leg de 4 grootste plakken koolrabi op een met bakpapier bekleedt bakplaat. Bestrooi met peper en zout en verdeel er 1 flinke eetlepel van het geitenkaasmengsel over. Dek elke plak koolrabi af met 2 plakken appel en hierop weer 1 plak koolrabi peper en zout en geitenkaasmengsel. Dit vervolg je opnieuw totdat het op is. Je eindigt met geitenkaasmengsel en hierop een half plakje appel hierover strooi je wat basterdsuiker en bak je in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Garneer met wat verse rozemarijn.

Bijgerecht zoete bataat in plakjes erbij uit de oven.

Smakelijk eten!!!

Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin