Kip met courgette

Ingrediënten:

4 kippenbouten

150  gram Griekse yoghurt

2 courgettes

3 eetlepels rode currypasta .

Bereiden:

Verwarm de oven op 180 graden.

Bak de kippenbouten in olijfolie, met een beetje roomboter tot ze goudbruin zijn.

Snijd intussen de courgettes in staafjes en doe ze bij de kip.

Laat het even meebakken.

Meng de currypasta door de yoghurt en giet deze in een ovenschaal.

Wentel de kippenbouten door het yoghurt mengsel, en bestrijk de groente ermee, maar laat hier en daar nog wat courgette onbedekt.

Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.

*Gebruik in dit gerecht volle yoghurt, magere of halfvolle yoghurt kan gaan schiften.

*Mocht het bakvet, tijdens het bakken van de kip, te donker worden, giet deze dan af, anders verbrand de kip.

*Rode currypasta kan je in de supermarkt halen.

Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin