Gebakken Courgette’s

Ingrediënten

3 kleine courgette’s.

Handvol pijnboompitten.

100 gram bladpeterselie

100 gram Parmezaanse kaas.

20 gram geraspte, en 80 gram geschaafd parmezaanse kaas.

Knoflook

Olijfolie

Ciderazijn

Benodigdheden: Blender

Bereiden:

Halveer de courgette in de lengte en bak ze op de snijkant in een grote pan, met een flinke scheut olijfolie.

Leg de deksel op de pan,en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven.

Draai de courgettes om en laat deze nog een paar minuten bakken.

Doe de pijnboompitten en de bladpeterselie in een blender.

Voeg hierbij een scheut olijfolie en 1 knoflookteentje, scheutje ciderazijn, en 20 gram parmezaansekaas, blend dit tot een pesto.

Schik de courgettes op een bord of schaal.

Verdeel de pesto erover en plakjes parmezaanse kaas.

Werk het geheel af met wat bladpeterselie en pijnboompitten

Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin