Koolhydraten vrij recept

Ingrediënten:

125 gram spekjes

1 rookworst in plakjes gesneden

5 eieren

200 ml slagroom

boter om in te vetten

400 gram gesneden boerenkool, gaar gekookt met zout

150 gram oude geraspte kaas

 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de boerenkool fijn en was deze goed. Kook deze in ongeveer 10 minuten met wat zout.

Bak de spekjes en uit en voeg de rookworst in plakjes toe. Laat deze even meebakken.

Vet de ovenschaal in.

Meng in een kom de slagroom en de eieren, meng dit goed.

Voeg bij de eieren en slagroom 75 gram kaas.

Schep de uitgelekte boerenkool bij de spek en rookworst en vermeng dit goed.

Schenk het ei-slagroom mengsel in een ovenschaal.

Dan de boerenkool-spek-rookworst over het ei-slagroom mengsel en dit heel zachtjes met elkaar vermengen.

Dan de rest van de geraspte kaas erover strooien.

Ovenschaal ongeveer 45 minuten afbakken in de oven op 180 graden.

Alternatief voor de boerenkool: spinazie of zuurkool. Zorg wel dat de spinazie heel goed is uitgelekt. 

 

Eet smakelijk!

 

Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin