Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

400 gram boerenkool fijn gesneden

1 rode peper

4 teentjes knoflook

Lente ui of een dunne prei

300 gram biefstuk stukjes

250 gram basmati rijst

1,5 eetlepel kerriepoeder

3 eetlepels soja saus

2 eetlepels oestersaus

Bereiden:

Snij de boerenkool fijn en goed wassen. Snij de biefstuk in kleine reepjes. Pel de ui/ prei en knoflook en de rode peper in kleine reepjes. Spoel de rijst af en vul de pan met water en de rijst en voeg de kerrie toe. Breng deze aan de kook en laat deze zachtjes 10 minuten koken totdat het gaar is. Haal de rijst van het vuur en zet deze nog eens 10 minuten aan de kant en nog even goed doorroeren.

Verwarm de wokpan met een scheutje olie. Wok de biefstuk kort echt niet te lang hooguit 30 seconden. Doe de biefstuk in een schaal/bord. Voeg de ui, knoflook, peper en de boerenkool toe. Wok dit ongeveer 2 minuten goed. Voeg dan de sojasaus en de oestersaus toe. Voeg de biefstuk weer toe en goed door elkaar scheppen. Serveer de gewokte boerenkool direct op de rijst.

Eet smakelijk!!!

 

Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin