Voorjaar en torenvalken

 

Een beetje later dan gepland maar i.v.m. griep die hier in ons huis alles heeft plat gelegd. Uitzieken zeggen we dan maar. Maar als we naar buiten kijken dan is het nat, winderig. Goed weer om op te bank te liggen. De tempratuur buiten is heerlijk en aangenaam. Het voorjaar begint al. Aan de struiken zitten al dikkere knopen en de vogels hoor je al fluiten. Ook onze torenvalken zijn al druk in de weer met hun nest.  We zijn erg benieuwd hoeveel kleine valken ze nu gaan krijgen. Hiervan houden wij jullie op de hoogte. Wat is er in de tuin nog te oogsten? De wintergroenten lopen nu echt op zijn eind. De laatste prei,

palmkool, snijbiet , pastinaak, schorseneer staan nog op het land en de laatste 2 kuilen witlof in de tunnelkas.  De winterbloemkool staat ook nog op het land en deze is over een paar weken gereed voor de oogst. Onder het doek op het land groeien de spinazie en bospeen ook al. Onze pluk tuin heeft zin in het voorjaar. In de tunnelkas staan de spinazie en raapstelen al volop te groeien, nog even en dan kunnen wij gaan oogsten van deze voorjaarsgroenten. Dus voorjaar kom maar op! Wij denken dat iedereen nu wel zin heeft in de verse voorjaarsgroenten.

Onze pluk kaarten beginnen ook al te lopen deze zijn erg leuk om als cadeau te geven of te krijgen. Voor meer informatie zie onze website.

De bordjes bij de kruidentuin zijn naar Presspower toe, we hebben deze aangepast. Hierop staat nu bij alle kruiden erop wat je ermee kunt doen, hoe gebruik je deze kruiden, en waar zijn deze kruiden goed voor. Een soort kruiden apotheek. Wij hopen dat onze oogstgenoten hiervan nog meer gebruik van gaan maken. De aardbeien zijn deze week geschoffeld en hebben compost gehad. De planten zien er heel goed uit. Volgende week komt het pootgoed alweer binnen, aardappels, uien en knoflook. 2 weken terug hadden wij ons jaarlijkse compost-snoeidag. Wat een geweldige dag was dit! Vele handen maken licht werk. Onder het genot van een kopje koffie/thee en koek en tussen de middag heerlijke witte koolsoep met broodjes werd de inwendige mens verwend. Wij danken onze oogstgenoten voor deze geweldige dag. Met Frank gaat het goed hij begint zijn draai al te vinden thuis en in de tuinonderhoud. Mocht er nog mensen zijn die tuinonderhoud nodig hebben dan kun je hem altijd bellen.

Dit jaar bestaan wij 5 jaar, ons eerste lustrum. Deze heugelijke dag wordt gevierd op zondag 28 juni vanaf 10.30-17.00 uur. Op deze dag zullen er allerlei leuke en mooie activiteiten te doen zijn waar iedereen aan kan deelnemen. Dus zet deze heugelijke datum in je agenda en wie weet zien we je dan in de tuin.

 

Met groente groet,

Frank en Wilma

Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin