Andijvie soep:

Ingrediënten:

1 krop andijvie

3 aardappels

3 tenen knoflook

2 grote uien

Zout en peper naar behoefte

groentebouillon tablet

Kookroom

kerrypoeder

cayennepoeder

1,5 liter water

olijfolie

Bereiden:

Snij de andijvie fijn. Snij de uien, aardappels in stukjes

Pers de knoflook uit.

Zet een pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Bak de uien en knoflook licht aan. Voeg de gesneden andijvie toe en laat dit even slinken.

Voeg de aardappels erbij en bouillonblokje en 1,5 liter water.

Laat dit 45 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg een beetje kerry en cayennepeper toe.

Maak met een staafmixer een gladde soep.

Voeg een scheutje kookroom.

Na eigen smaak evt. zout of peper toevoegen.

 

Heerlijk met een stokbrood en kruidenboter.

Je kunt evt. nog uitgebakken spekjes toevoegen.

Smakelijk.

 

 

 

Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin