Onze tweede blog

Vrijdag 24 januari 2020

 

Wat kan er toch veel gebeuren in 2 weken tijd. De laatste dagen lijkt het wel voorjaar. Het zonnetje breekt af en toe door. Door dit weer krijg je zin om het land te gaan bewerken. Wij hebben ondertussen de raapstelen in de tunnelkas gezaaid maar ook buiten onder het plastic zeil hebben wij de raapstelen, bospeen en spinazie al gezaaid. Het compost heeft Frank samen met een oogstgenoot uitgereden en verspreid.

“het Bijen uitzichtpunt”.

Ook hebben wij voor onze Bijen een nieuw bord in de tuin geplaatst “het Bijen uitzichtpunt”. Hierop staat geschreven waar je op moet letten en hoeveel afstand je moet houden van onze Bijen.

De kruidentuintjes staan er top bij

De kruidentuintjes staan er top bij. En het insecten hotel is helemaal gevuld met hout, stro en overige materialen, hopelijk kunnen hier de insecten hun hartje ophalen.

Goed nieuws

We hebben ook heel goed nieuws: Wimpke het varkentje is opgeknapt. De laatste AB kuur is heel goed aangeslagen en hij eet en drinkt en knort weer volop.

Gisteren is de Biologische compost, potgrond, bemesting en tuinaarde binnen gekomen van Bio-Kultura.

Frank gaat dit ook gebruiken bij zijn tuinonderhoud bij particulieren.

Origineel cadeau, de plukkaart

De pluk-kaarten zijn gedrukt en klaar voor de verkoop, dus als je een origineel cadeau wilt geven wij verkopen de pluk kaarten: kaart voor 5 x plukken kost 12,50 euro en een kaart voor 11 x plukken kost 25,00 euro per stuk.  klik hier voor meer info

Eerste partij planten

Ook zijn alle planten besteld en de eerste partij planten komt in week 14 en iedere daarop volgende 4 weken krijgen wij nieuwe planten geleverd dit gebeurt tot week 30.

Snoei en compostdag

Volgende week zaterdag 1 februari is onze compost en snoei-dag op deze dag helpen onze oogstnoten met ons mee om het hele plantsoen te snoeien en het compost uit te rijden over het land. Vele handen maken licht werk. Wij zorgen voor een heerlijke maaltijdsoep met brood, koffie en thee. Het is altijd een hele gezellige dag. Wil je komen helpen dan ben je altijd welkom, tijdstip is van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Tot ziens in de tuin

Sfeer van Willems groente- fruit pluktuin